Folksam säljer sina andelar i Indecap till Sparbankerna

Folksam säljer sin andel på 20 procent i den oberoende fondurvalsexperten Indecap Holding AB till Sparbankerna.

– Folksams engagemang för kunderna innebär att vi fokuserar på försäkringar och pensionssparande för de många. När vi nu konsoliderar och effektiviserar verksamheten passar vi samtidigt på att sälja innehavet i Indecap som ligger utanför våra kärnaffärer, säger Folksams produktdirektör Daniel Eriksson.

I enlighet med ett aktieägaravtal som innebär att övriga delägare har förköpsrätt till ägarandelar är det 22 olika sparbanker som köper Folksams innehav och utökar sitt ägande i Indecap. Folksam gick in som delägare i Indecap med 20,04 procent på hösten 2011. Samtidigt sålde man värdepappersbolaget Folksam Spar till Indecap.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Eriksson, Produktdirektör Folksam, 0708-31 52 16
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksam, 0708-316 526

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>